Algemeen

Meer over de grootte e.d. vindt u op het overzicht van het assortiment. Meer over het planten en het onderhoud van de boompjes vindt u bij de tips.

Fruitboompjes

Fruitboompjes trekken insecten aan door de bloemen en het fruit. Ook komen er vogels af op het fruit, terwijl de eekhoorn geniet van de noten.

Appel – Elstar

Malus domestica ‘Elstar’ is de bekendste en meest geteelde appel in Nederland. Uitstekende zoetzure smaak, geschikt als handappel, moesappel en dessertappel. ‘Elstar’ is goed bewaarbaar. Pluktijd september-oktober. Zelfbestuivende soort, maar bestuiving met andere soort appel levert een hogere productie.

Peer – Conference

Pyrus communis ‘Conference’ is verreweg de meest populaire peer in Nederland. De welbekende slanke groene peer heeft een uitstekende zoete smaak. Het is een rijk dragende boom met een goede resistentie. Pyrus communis ‘Conference’ is zelfbestuivend, maar de opbrengst wordt groter als er andere perensoorten in de buurt staan.

Kers – Stella

Prunus avium ‘Stella’ is een zelfbestuivende, grote rode zoete kers. Pluktijd eind juli. Makkelijk kweekbaar en grote opbrengst.

Vlier

Sambucus negra. Zwarte bessen voor jam, limonade en wijn. Oogst-/pluktijd september-oktober. Roomwitte bloemschermen. Flink snoeien om de groei in toom te houden.

Hazelaar – Cosford

Dit is een goede kruisbestuiver. Reeds in januari kan de hazelaar bij een milde temperatuur als een van de eerste lentebodes met lichtgroene mannelijke katjes bloeien. Zij trekken zich van inbrekende vorst niets aan. De nieuwe katjes zijn al vanaf augustus aan de struik te zien. De vrouwelijke bloempjes verschijnen in februari. De noten zijn gewild bij eekhoorns.


Een groene omgeving is een gezonde omgeving

Terug