U ontvangt 3 tot 5 plantjes per soort

Leverkruid – Humble

Eupatorium maculatum ‘JS Humble’ is een plant die veel vlinders aantrekt. De Humble bloeit paars van juli tot september en wordt zo’n 80cm hoog. De Nederlandse naam van Eupatorium is leverkruid, of koninginnekruid.

Kattenkruid – faassenii

Nepeta faassenii is een niet veeleisende bossige vaste plant. Loof grijsachtig. Hoogte tot 40 cm. Groeit op vrijwel elke grondsoort, liefst niet te nat. Zon – halfschaduw. Blauwe bloeiwijze vanaf juni. Door te knippen bloeit de plant door tot in september.

Tijm – vulgaris

Thymus vulgaris (Echte Tijm) is een aromatisch geurende wintergroene kruidenplant. Compact groeiend. Hoogte tot 30 cm. Blad grijsgroen en sterk geurend. Helderlila bloemen in juni – juli. Zonnige en droge standplaats. Rotstuin of kruidentuin.

Lavendel – angustifolia

Lavandula angustifolia (lavendel) is een geurend wintergroen struikje. De bloemen zijn violetblauw en ontstaan van juli tot september aan de plant. Dit is de gewone lavendel die ook als keukenkruid wordt gebruikt. Lavendel verdraagt droogte en staat graag op een plek in de volle zon. De gesnoeide bloeiaren die u na de tweede snoeibeurt overhoudt kunt u binnen laten drogen en geuren nog heerlijk.

Knoopkruid – jacea

De centaurea jacea is een vlinders aantrekkende snijbloem. De bloem is paars en bloeit van juni t/m september. Hij heeft voorkeur voor een zonnige plek op droge of normale bodem.


Een groene omgeving is een gezonde omgeving

Terug