Krentenboompje – Ballerina

Amelanchier laevis ‘Ballerina’ bloeit met witte bloemen in het vroege voorjaar. Zoals bij elke krentenboom krijgt de Amelanchier laevis ‘Ballerina’ een schitterende herfstkleur. Amelanchier laevis ‘Ballerina’ verliest wel vroeg in het najaar zijn blad.

Gele kornoelje – Mas

Cornus mas is een vroegbloeiende Kornoelje. Deze Kornoelje bloeit geel in de maanden februari en maart; het is een van de vroegst bloeiende heesters. Pas wanneer het blad vanaf april aan de plant komt verdwijnen de geurende gele bloemen. De brede struik wordt veel bezocht door bijen en hommels. Cornus mas krijgt een schitterende herfstkleur, de bladeren krijgen een gele, oranje en dieprode kleur.

Judasboom – siliquastrum

Cercis siliquastrum (Judasboom) bloeit purperroze op het kale hout, nog voordat het blad verschijnt. De bloemen die in bundels op de takken staan zijn purperroze van kleur. Deze Judasboom krijgt vruchten die peulvormig zijn in de zomer en najaar. Het ronde blad is grijsgroen.

Smalle vuilboom – fine line

Frangula alnus ‘Fine Line’ is een smalle recht opgaande struik die rond 3 meter hoog wordt en maximaal 1 meter breed. Bloeit vanaf eind mei met kleine witte bloemetjes. Daaruit komen rode besjes die richting de winter zwart verkleuren. Blad kleurt mooi geel in de herfst. Frangula Alnus ‘Fine Line’ is bladverliezend en goed winterhard.


Een groene omgeving is een gezonde omgeving

Terug