U ontvangt 3 tot 5 plantjes per soort

Hemelsleutel – herbstfreude

Sedum ‘Herbstfreude’ is een Sedum-soort dat veel vlinders aantrekt. Sedum ‘Herbstfreude’ bloeit op een tijdstip wanneer veel andere vaste planten minder visueel worden: augustus –oktober. Hoogte: 40-60 cm. Groeiplaats: Bij voorkeur op droge zonnige plekken in goed doorlatende tuingrond.

Dropplant – blue fortune

Agastache ‘Blue Fortune’ is een aromatisch geurende, lang bloeiende plant. Standplaats zonnig, liefst wat droge grond. De bloemen bloeien in aren en zijn paarsblauw. Bloeiperiode van juni t/m augustus.

Grote kattenstaart

De lythrum salicaria of grote kattenstaart is een prachtige winterharde vaste plant die in de maanden juni tot augustus prachtig rozerode bloemen vormt. De maximale hoogte van de plant is ongeveer 100 cm. Plaats de planten in de zon of halfschaduw zodat ze mooi zullen groeien en bloeien. In de winter sterft de plant af. Knip de plant in het voorjaar helemaal terug, dan loopt deze weer opnieuw uit.

Klimop – hibernica

Hedera hibernica is de bekende snelgroeiende klimop. Hij wordt veel gebruikt tegen gaaselementen, schuttingen, etc. Het is een wintergroene klimplant, maar kan ook als bodembedekker worden gebruikt. De Hedera is geschikt voor zowel in de zon als in de schaduw en groeit in iedere grondsoort.


Een groene omgeving is een gezonde omgeving

Terug