Vlinderstruik – blue chip

Buddleja ‘Blue Chip’ is een vlinderstruik die het laagst blijft van alle vlinderstruiken. Buddleja ‘Blue Chip’ wordt maximaal 80 cm hoog. Hij bloeit blauw van juli tot en met september. U kunt deze Vlinderstruik ieder voorjaar, na de nachtvorsten snoeien tot circa 30 cm boven de grond. Buddleja ‘Blue Chip’ zal dan weer fris uitlopen en in hetzelfde jaar uitbundig gaan bloeien.

Wilg – helvetica

Salix helvetica is een klein wilgje dat 60 cm hoog wordt. U kunt hem vooral, in het buitengebied, goed als haagplant gebruiken voor een laag haagje. De goudgele katjes verschijnen in het late voorjaar. 

Rode kornoelje – sanquinea

De rode kornoelje kan 4 m hoog worden. De plant heeft groenachtig grijs en donkerrode twijgen. Omdat de twijgen dankzij hun kleur erg opvallen, heeft de plant zijn naam rode kornoelje gekregen. De bladeren zijn eivormig en hebben een lengte van 4-10 cm. Ze hebben een gepunte top en opvallende, gebogen nerven. De herfstkleur is bleekgroen tot donkerrood.

Sneeuwbal – tomentosum

Viburnum plicatum ‘Tomentosum’ is een sneeuwbal met witte schermbloemen. In het najaar komen er rode bessen aan de struik. Viburnum plicatum ‘Tomentosum’ groeit in etages. Snoeien is niet nodig bij de Viburnum.


Een groene omgeving is een gezonde omgeving

Terug